Globa Land Docenten
GLOBALAND is een tweedaags onderwijsproject over de maatschappij en de wereld voor de onderbouw van het VMBO, PRO en leerjaar 1 van HAVO/VWO
Het project wordt in zijn geheel georganiseerd door het enthousiaste GLOBALAND-team en kost docenten minimale voorbereiding. Door het vakoverstijgende karakter vormt het project een ideale afsluiting voor diverse leergebieden en domeinen of een leuke en leerzame invulling voor een project- of activiteitenweek. GLOBALAND heeft een stevige inhoudelijke component, waardoor het project eenvoudig als effectieve lesuren kan worden verantwoord. Naast veel kennis doen leerlingen verschillende competenties op zoals zelfstandig werken in groepen, brainstormen en discussiëren, creatief denken en werken, keuzes maken en reflecteren. Het project heeft de vorm van het bij jongeren zeer populaire simulatiespel en bevat alle ingrediënten die nodig zijn om leerlingen te enthousiasmeren: actie, avontuur, teamwork, multimedia, competitie en leuke prijzen.
Geïnteresseerde docenten
Wilt u meer weten over GLOBALAND en hoe het project op uw school kan worden georganiseerd?
Bekijk het filmpje
Bekijk de informatiebrochure
Mail of bel (06 41 36 37 91) naar Geert Brugmans
Deelnemende docenten
Komt GLOBALAND naar uw school toe en wilt u weten wat er van u als docent wordt verwacht?
Download de docentenhandleiding
Voer de groepsindeling in
Actiedag Globaland
Globaland kan worden uitgebreid met het leuke en leerzame project Company FunFair. Dit is een tweedaags ondernemerschapsproject voor de onderbouw van vmbo, havo en vwo. Via allerlei creatieve opdrachten starten leerlingen in groepjes een eigen bedrijfje. Ze runnen dit bedrijfje op een spetterende schoolmarkt. De opbrengst gaat naar Stichting Sengerema, een organisatie die microkredieten verleent aan jonge ondernemers in Tanzania. De leerlingen met het meest winstgevende en creatieve bedrijf ontvangen een leuke prijs, zoals bioscoopkaartjes of kaartjes voor lasergamen of karten.